Tshirt Penggembara Berikan Anda Isyarat Untuk Komunikasi Walaupun Tidak Fasih Bahasa Mereka

Setiap dari kita yang gemar menggembara pasti menginginkan kesenangan untuk berkomunikasi kerana komunikasilah antara perkara paling sukar apabila menggembara. Apatah lagi jika sesebuah negara itu tidak menggunakan bahasa inggeris sebagai bahasa pengantara.

Iconspeak merupakan tshirt yang berguna yang ada 40 ikon universal, sempurna bagi mereka yang menggembara dan tidak mampu untuk bercakap bahasa mereka. “Tshirt tersebut telah direka oleh lelaki berasal dari Switzerland,” baca kisah mereka di bawah.

“Setiap kali kita ke luar negara perbezaan bahasa hanya boleh dibaiki dengan melukis simbol, simbol ataupun ikon di atas kertas, peta, or di mana-mana sahaja.” ujar George, Steven, dan juga Florian. “Kami fikir adalah lebih elok jika mempunyai ikon yang sedia ada supaya anda senang hanya tunjukkan pada apa yang anda mahukan ketika itu – dan mereka boleh memahami. Tidak lama lagi, buku catatan akan dikeluarkan semua dan bermula menyenaraikan lebih banyak atau dikurangkan penggunaan ikon untuk menyenangkan kami menggembara, tetapi kepada semua yang menggembara.”

‘Ujarnya lagi, jangan cipta perkara yang tidak boleh digunakan tetapi cipta barangan yang boleh diguna pakai oleh semua orang.”

“Tetapi jika anda ingin cipta pakaian biarlah pakaian itu cantik dan boleh dipakai oleh semua.”

 

Komen di bawah jika anda juga perlukan satu tshirt seperti di atas!

Sumber: Bored Panda

BACA: Lelaki Berusia 60 Tahun Mula Terkenal Selepas Membela Jambang

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *