Telefon Ini Boleh Tahu Jenis Strawberi Mana Satu Yang Lebih Manis

Untuk bersikap jujur, saya sendiri tidak tahu bagaimana perkara sebegini terjadi. Selamat datang kepada masa depan, Paul. SCiO merupakan satu ciptaan yang hampir sama dengan infrared, yang mana dapat mengesan molekul yang ada pada sesebuah benda. Perkara ini bermula beberapa tahun lalu, dan kini telah direka dalam bentuk lebih kecil untuk dimuatkan bersama di dalam telefon bimbit. Secara spesifiknya, ianya berada di dalam Changhong H2 yang baru.

Sensor itu bekerja dengan cari dilantun infrared kepada objek itu dan kemudian akan didaftarkan ke ibu jari yang akan melantun kembali. Ianya tidak mesra seperti anda boleh tunjukkan kepada mana-mana objek yang anda inginkan dengan cara memberitahu apa objek itu sebenarnya. Walaubagaimanapun, anda boleh cipta perbezaan dengan menggunakan sistem itu kepada beberapa contoh objek yang ingin di-scan. Seperti, anda ingin tahu berapa banyak gluten yang ada pada roti tersebut. Anda boleh mendapatkan seberapa banyak roti yang akhirnya anda akan letak sensor untuk melihat berapa banyak gluten yang ada. Dan kini anda mempunyai aplikasi gluten!

Ini kerana ini merupakan sensor yang asli yang boleh dikaitkan denga kewujudan sains, anda boleh menggunakannya secara mendalam dan boleh dapat petunjuk yang banyak dengan perkara ini. Anda juga boleh mendapatkan aplikasi untuk mengukur ganja? itu memang mustahil.

Telefon itu akan tiba di China dahulu. Dan diharap akan bergerak menuju ke Amerika Syarikat tahun ini. Tiada artikel yang mengetahui berapa harga sebenar telefon tersebut, tapi anda boleh mengetahuinya kemudian. Telefon itu sahaja sudah cukup cantik yang hadir dengan ukuran 6 inci, dengan spesifikasi 8 core duo. Dan, tetapi anda sudah tahu bukan akan kewujudan molekul yang boleh memberitahu betapa manis sebiji strawberi itu ?

Jika anda berasa telefon ini amat pintar! Sila komen di bawah!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.