Seorang Ibu Kahwini Anak Sendiri

Seorang Ibu Kahwini Anak Sendiri

http://www.aww.com.au/

 

Kejadian ini berlaku di Amerika Syarikat dimana seorang ibu kahwini anak sendiri. Mereka didakwa kerana menjalankan perkahwinan sama jenis di Oklahoma dan di denda sebanyak 41065.00 seorang apabila di sabitkan kesalahan.

Di sana perkahwinan sejenis telah diiktiraf secara sah di negeri ini sejak Oktober 2014.

Menurut Associated Press, Patricia Ann Spann , 43, dan anak perempuannya yang berusia 25 tahun itu, Velvet Dawn Spann berkahwin pada bulan Mac. Polis dikatakan telah mendedahkan perkahwinan itu bulan lepas berikutan siasatan kebajikan kanak-kanak .

Di Oklahoma, perkahwinan antara saudara terdekat dianggap sumbang mahram tidak kira sama ada atau tidak terdapat perhubungan adalah seksual.

Dalam twist lebih membimbangkan , pihak berkuasa kemudian menemui jawapan yang lebih mengejutkan dimana ibu tersebut telah berkahwin dengan anaknya beberapa tahun lebih awal pada tahun 2008. Beliau memfailkan 15 bulan pembatalan kemudian berkata perbuatan tersebut merupakan ” sumbang mahram “.

Balai berita negeri, associated press, bahawa motif di sebalik perkahwinan itu adalah tidak jelas, tetapi menurut Spann memberitahu penyiasat kanak-kanak, bahawa dia telah sebelum ini kehilangan hak penjagaan tiga orang anak, tetapi bersatu semula dengan anak perempuannya dua tahun lalu. Beliau berkata bahawa dia fikir perkahwinan itu adalah OK kerana namanya, tidak ada pada sijil kelahiran anaknya itu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.