Senarai Datuk Paling Kacak di Dunia

Jika di Malaysia, umur lelaki yang sudah melebihi usia 50 tahun boleh digelar datuk, namun tidak di luar negara walaupun sudah bergelar datuk penjagaan diri masih dititik berat, ini kerana kehidupan mereka sendiri yang mementingkan kesihatan dalaman telah memberikan impak luar biasa kepada masyarakat di sana.

Mereka juga tidak khuatir dengan peningkatan usia asalkan kesihatan mereka masih lagi relevan dengan usia lelaki muda berusia 30-an.

Memang ramai pulak tu lelaki tua yang berusia lebih 50 tahun ini yang masih lagi ligat menjalankan hobi masing-masing, untuk itu jom kita lihat beberapa lelaki berusia yang kami sediakan dalam satu artikel untuk memudahkan para pembaca membuat perbandingan antara mereka mana satu yang paling kacak.

#1. Philippe Dumas, 60

philippe-dumas-is-finally-a-fashion-model

Nigerian News and Opinion

Tahun lepas, Philip telah mengambil keputusan untuk membela jambang. Keputusannya diterima baik oleh orang sekeliling yang rapat dengan beliau. Ternyata, mereka turut gembira dengan perubahan beliau. Di samping itu juga, beliau turut mengambil keputusan untuk mencari pekerjaan di dalam bidang peragaan. Jika anda lihat struktur tubuh dan mukanya, memang pilihan yang tepat.

#2. Anthony Varrecchia, 53

tumblr_o1268laetn1r7lisbo1_1280

Inicio – Tumblr

Lelaki berusia 53 tahun yang menetap di New York ini menjalankan pekerjaan sebagai model, promoter dan juga menjalani kehidupan sihat.

#3. Gianluca Vacchi, 50

banner3

AD99 blog

Beliau mula mendapat perhatian apabila mula memiliki akaun sosial Instagram, beliau merupakan seorang ahli perniagaan yang memiliki pasangan yang jelita. Beliau terus memberikan reaksi positif dengan kehidupan yang sangat bertenaga.

#4. Aiden Brady, 50

bytom-fall-winter-2013-campaign-0003-1-horz

The Fashionisto, Pinterest

Pelakon dan juga penulis ini baru sahaja menceburkan diri di dalam bidang peragaan sejak beberapa tahun lalu, namun disebalik kejayaan di dalam bidang peragaan, beliau turut ditawarkan berlakon di beberapa buah filem. Beliau turut berjaya menempa nama di dalam fashion show untuk jenama antarabangsa yang terkenal.

#5. Eric Rutherford, 49

Eric Rutherford // © Gabriel Gastelum Photography

Gabriel Gastelum, Pinterest

Eric merupakan seorang model yang sangat disukai, beliau juga seorang pengurus majlis yang bertempat di Hollywood. Dan juga seorang editor bagi majalah  Large magazine.

#6. Alessandro Manfredini, 48

tumblr_npo0qkq1rf1u1lauao1_1280

Alessandro Manfredini – Tumblr

Seorang lelaki yang menjadikan jambang putih sebagai identiti, merupakan seorang model dan kini masih terikat dengan iklan berbayar yang ditandatanganinya.

#7. Deshun Wang, 80

maxresdefault-1

YouTube

Seorang datuk yang baru sahaja masuk di dalam bidang peragaan. Dia merupakan seorang lelaki yang berasal dari China yang dikenali sebagai “Datuk yang paling panas di China”.

#8. Irvin Randle, 54

irvin_randle

Oxygen Media

Beliau sentiasa tampil kemas di dalam berpakaian. Beliau merupakan seorang guru yang gemarkan gym!

#9. Ron Jack Foley, 50

clfgwjfwkaao87k

Twitter

Lelaki kacak yang berasal dari Toronto ini bukan sahaja dikenali kerana memiliki jambang yang cantik tetapi kerana kehidupannya sendiri yang lebih gemar memilih bersantai bersama keluarga pada masa terluang.

Itu antara biodata datuk yang masih lagi rancak merencana impian. Boleh komen di bawah jika ada sebarang kemusykilan.

Sumber: Brightside

BACA: Lelaki Ini Diminta Berhenti Spray Nyamuk Ubati Pesakit

Join us_New

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.