Punca Utama Lelaki Tolak Seks

Punca Utama Lelaki Tolak Seks

The Independent

Kebiasaan lelaki yang tidak mahukan seks ini ada punca lain yang membelenggu di minda mereka sehingga tidak merasa terangsang lagi.

Mungkin anda sendiri sukar untuk mempercayai yang ada lelaki yang tidak mahukan seks. Ikuti beberapa sebab mengapa lelaki itu tidak mahukan seks.

#1. Kemurungan

Punca Utama Lelaki Tolak Seks

be nice. Online

Menurut kajian, pembunuh utama kepada ketidak inginan mereka melakukan seks adalah kerana kemurungan yang berlaku. Selain daripada rungsing dengan masalah yang dihidapi membuatkan si suami tidak mahu seks. Untuk itu, tugas anda sebagai seorang isteri mengambil peduli tentang masalah ataupun perkara-perkara kecil yang dirungsingkan suami.

#2. Menopous

Punca Utama Lelaki Tolak Seks

Everyday AJ

Kebiasaan berlakunya menopous di kalangan lelaki lebih lambat berbanding wanita. Oleh kerana menopous boleh menjadi punca mereka tidak mahukan seks. Usia 40 tahun ke atas bakal berlangsungnya proses menopous. Tapi anda jangan kecewa, berika sokongan moral kepada pasangan agar dapat mengembalikan keyakinan mereka.

#3. Gila kerja

Punca Utama Lelaki Tolak Seks

Huffington Post

Memang ada sesetengah lelaki yang betul-betul kuat bekerja, pergi kerja pagi balik pun hari sudah malam. Badan pun sudah letih untuk melakukan seks. Untuk itu, memang benar lelaki yang kuat bekerja, tahap keinginan mereka untuk melakukan hubungan seks lebih kurang.

#4. Anda yang terlalu gopoh

Punca Utama Lelaki Tolak Seks

The Bump

Suami baru sahaja pulang ke rumah, tidak habis lagi penat anda sudah mula menggodanya. Ataupun anda memulakan langkah ketika suami sedang menonton perlawanan akhir piala FA. Jangan terlalu gopoh kerana ia boleh mematikan nafsu seks pasangan anda dan pasti akan mengecewakan anda juga apabila si dia mengatakan tidak.

Komen di bawah!

Sumber: EH

BACA: Seks Awal Pagi Jadikan Wanita Lebih Cantik

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.