Perkahwinan Di India Bernilai RM 323 Juta, Perkahwinan Paling Mahal

js113862791-wedding-news-large_transrwyeuu_h0zbkyvljoo6zlkymapkpjdhylnv9ax6_too

Di saat orang lain dilanda masalah kewangan tidak lagi kepada anak perempuan seorang ahli politik dan juga ahli perniagaan, G Janardhana Renddy yang mana telah mengadakan majlis perkahwinan termahal dengan anggaran kos 5b Rupee (RM323 juta) dan diraikan selama 5 hari berturut-turut.

Majlis ini walaubagaimanapun telah dikritik hebat oleh rakyat India sendiri kerana ketika itu negara sedang menghadapi krisis aliran wang tunai.

js113862791-wedding-2news-large_transek9vkm18v_rkiph9w2gmntm3najpw-2_ovjcis6cocu

Memetik laporan dari BBC News, sari yang dipakai pengantin perempuan bernilai 170juta rupee (11 juta) manakala barang kemas bernilai 900juta rupee ( 58 juta)

Pengantin lelaki Rejeev Reddy berusia 23 tahun adalah merupakan keturunan ahli perniagaan dari bandar selatan Hyderabad.

ads-pomade_updated

karnataka-billionaire-gali-janardhan-reddy-and-aruna-lakshmi-daughter-marriage-invitation

Tambahan lagi, kad jemputan tersebut turut disaluti dengan emas serta majlis tersebut telah dimeriahkan dengan kehadiran artis popular membuat persembahan. Ketika majlis tersebut berlangsung, kira-kira 50,000 tetamu telah hadir.

janardhana-reddy-wedding_650x400_71479202570

Persiapan di Bangalore Palace mengambil masa sebulan dan dekorasi set menyerupai kuil Hindu purba dibina untuk upacara perkahwinan.

G Janardhana didakwa telah membuat semua pembayaran enam bulan lalu sebelum kerajaan menarik balik wang kertas lama dan mengadaikan harta bagi membiayai upacara perkahwinan tersebut.

Wow! Kasih seorang ayah terhadap anak perempuannya sanggup berbuat apa sahaja asalkan mendapat bahagia. Komen di bawah.

Sumber: Hanasuva

BACA: Akhirnya Whatsapp Boleh Buat Panggilan Video

Join us_New

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.