Pemain Video Game Star Wars Bekumpul Di Laman Maya Untuk Memperingati Kematian Carrie Fisher

 

Mashable

Beribu pemain permainan video telah berkumpul di dalam memberikan penghormatan terakhir ke atas kematian Carrie Fisher, yang merupakan pelakon yang mejadi Princess Leia Organa di dalam filem Star Wars terdahulu.

Majlis keraian yang berprestij telah di adakan pada The Old Republic – pemain multi player yang asasnya dari permainan video star wars.

Di dalam permainan video tersebut menujukkan kesemua pemain berkumpul di hadapan istana dipanggil rumah Organa. planet alderaan yang merupakan rumah pusaka Princess Leia.

Seorang pemain telah berfikiran jauh dengan mencipta watak baharu yang mewakili princess leia di dalam memberikan peluang kepada pemain untuk memberikan penghormatan terakhir kepada beliau.

Di dalam video tersebut, pemain kelihatan menarik, bersorak, melambai, dan memberikan penghargaan dengan mercun sebelum karakter Leia.

Kemudian di akhiri lampu Lighsaber di angkat ke awan.

Sesetengah telah memohon supayan BioWare – pencipta Star Wars: The Old Republic – telah menambah sedikit penghargaan, seperti patung di kediaman Leia. Walaubagaimanpun, agak mencabar kerana video tersebut telah ditetapkan beribu tahun sebelum kelahiran Leia.

Pemain yang baharu sahaja telah memberikan cadangan kepada Reddit supaya diberikan gambaran tentang Princess Leia yang merupakan Carrie Fisher di dalam permainan video game tersebut.

Komen di bawah jika anda salah seorang pemainan video Star Wars!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *