Nipiskan depan anda yang menggeleber

4 langkah yang dapat bantu anda menurunkan saiz buah dada –  lelaki anda

1. Potong sedikit kalori

Makan sedikit dapat mengurangkan isi buah dada lelaki. Tapi jangan melampau. Diet kalori yang sedikit adalah tidak baik atas beberapa sebab contohnya perasaan yang lapar boleh menyebabkan hormon bercelaru. Itu boleh menyebabkan naiknya risiko gynecomastia apabila anda makan kembali. Kurangkan 250 – 500 kalori setiap hari. Makan lebih banyak protein seperti buah – buahan dan sayur. Menurut pakar pemakanan , health nutrition advisorMike Roussell,Ph.D.

9

2. Tegakkan bentuk badan

Bahu yang membulat membuatkan dada tampak lebih lembut. Pakar rehab Dean Somerset, c.s.c.s., menyarankan kumpulan menarik jauh untuk menampakkan belakang bahu kembali ke bentuk asal. Selalu beriadah dan lakukan reganggang kuakkan tangan ke hadapan. Tolak tangan anda ke tepi  semasa duduk. Lakukan 3 atau 4 kali dalam setiap hari. Lakukan selepas anda duduk.

Sport. Runner. Muscular young african man looking away with stretching his leg.

Kredit foto : simplygym.co.uk

3. Kurangkan pengambilan cannabis ketika majlis keraian

Keduanya alkohol dan ganja mampu membuatkan buah dada anda berisi. Namun begitu ada sesetengah mereka yang bertuah telah mengambil ganja lama namun tiada penyakit gynecomastia.  Seterusnya ada sesetengah mereka yang tidak bernasib baik kerana baru pertama kali mengambil ganja tetapi buah dadanya akan menjadi lembik hingga menaik. Oleh yang demikian, elak dari mengambilnya.

weed

Kredit foto : mic.com

4. Tunduk dan beri tekanan

Kegemukan yang menyebabkan “pseudogynecomastia” boleh terjadi pada keseluruhan buah dada.oleh yang demikian lakukan senaman menggunakan dumbbell dan bayangkan dada anda penuh sedaya mungkin.

 

5-chest-workouts-for-mass-v2-2

Kredit foto : http://www.bodybuilding.com/

Join us_New

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.