Mereka Tidak Mampu Pecahkan Kau, Kata Orang Malaysia kepada Orang Qatar dalam Sebuah Lagu

PETALING JAYA: Seorang penyanyi-penulis lagu Malaysia yang sangat merasakan impak krisis di rantau Teluk Arab sehingga beliau menulis lagu untuk menunjukkan sokongan terhadap Qatar.

Maizurah Hatta, anak kelahiran Johor, yang sudah menetap di Qatar selama tiga tahun, berkata negara tersebut telah memberi peluang kepadanya untuk peningkatan kerjayanya.

Sumber: CBS News

“Sebagai pegawai perhubungan awam di Qatar, saya peduli dengan orang awam, manusia dan kemanusiaan.

“Krisis baru-baru ini benar-benar menjejaskan saya secara peribadi kerana Qatar telah menjadi negara yang mendorong kerjaya saya di peringkat antarabangsa dan saya menganggapnya sebagai rumah kedua saya,” kata Maizurah.

“Lagu ini sangat positif dan menaikkan semangat,” kata Maizurah, 34, seorang pegawai perhubungan awam dengan sebuah firma perundingan kejuruteraan.

Lagu tiga minit bertajuk #StayStrongQatar itu dihasilkan oleh seorang Briton, Ben Haynes, dan dirakam sewaktu cuti Hari Raya baru-baru ini.

Lagu ini bermula dengan lirik, “Bagaimana perasaan kau apabila segala-galanya berubah, apabila semua kawan kau menentang kau untuk sesuatu? Pandanglah ke depan dan jangan hilang pedoman, kau akan baik-baik saja, kau tidak perlu membuktikan diri kau. Mereka boleh menghalang kau, mereka menjatuhkan kau, tetapi mereka tidak dapat memecahkan kau. ”

Baca lagi: 5 Basikal Termahal 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.