Kesan Sampingan Vasektonomi Yang Mengejutkan Semua Lelaki

Mendapatkan vasektonomi tidak membuat anda kurang lelaki sebenarnya, ia boleh membawa kepada lebih hubungan seks, penyelidikan baru dari Universiti Stanford mencadangkan.

Lelaki yang divasektomi mendapatkan seks purata 5.9 kali sebulan, berbanding 4.9 kali untuk lelaki yang tidak berbuat demikian, menurut kajian hampir 6,000 lelaki.

Pasangan boleh menjadi lebih cepat untuk melompat di atas katil apabila mereka tidak perlu bimbang tentang kehamilan, kata kajian penulis David Guo, M.D.

Gambar hiasan: The New Times

Namun, banyak lelaki bimbang bahawa objek tajam berhampiran buah zakar mereka boleh merosakkan fungsi seksual mereka. Berikut adalah mengapa anda tidak perlu bimbang:

Apabila doktor melakukan vasektomi, dia membuat insisi kecil di skrotum anda, menarik keluar vas deferens anda, dan menghalang laluan yang membawa sperma anda dari buah zakar anda ke uretra anda.

Gambar hiasan: The New Times

Ia mengambil masa kira-kira 20 minit, Dr. Guo berkata. Anda akan berasa sakit untuk beberapa hari, tetapi ia kurang menyakitkan daripada memijak kaki anda, menurut satu editor Kesihatan Lelaki yang telah mempunyai prosedur.

Anda akan dapat untuk melakukan hubungan seks lagi dalam masa dua minggu, menurut Dr. Guo.

Gambar hiasan: The New Times

Selepas prosedur, sperma yang anda masih dihasilkan dalam anda buah zakar – Cuma ia tidak lagi pergi ke uretra anda dan dapat ejakulasi. Sebaliknya, sperma anda menjadi diserap semula oleh badan anda, kata Dr Guo.

Anda masih berejakulasi, sudah tentu. air mani anda akan terdiri daripada cecair dari prostat anda dan vesicle mani, seperti biasa – hanya tanpa sperma.

Baca lagi: 4 Mitos Mengenai Kaedah Menarik Keluar Ketika Perhubungan Seks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.