Kenali Pelanggan Anda Dengan Solusi Digital Ivosights

Dalam dunia perniagaan, sangat penting bagi sebuah perniagaan untuk memiliki hubungan yang baik dengan pelanggan. Sebab, pelanggan adalah salah satu kunci kejayaan sebuah perniagaan.

Dengan memahami karakter pelanggan, sebuah perniagaan dapat menjalankan strategi perniagaan secara jayanya. Sayangnya, tidak semua perniagaan yang memiliki sistem pengurusan pelanggan yang terbaik.

Gambar hiasan: Suara

“Perilaku pengguna terus berubah seiring dengan kemajuan teknologi sekarang. Untuk itu diperlukan proses transformasi digital yang baik,” ujar Elga Yuwardian selaku ‎CEO Ivosights. Melihat fakta tersebut, Ivosights menyediakan tiga penyelesaian bagi perniagaan untuk berinteraksi dengan pelanggan melalui sederet platform yang dikembangkannya.

Ketiga penyelesaian tersebut, yakni Ripple10 (digital monitoring), Sociomile (omni-channel customer service). dan Sociomation (automation digital CRM).

Gambar hiasan: Suara

Solusi pertama adalah Ripple10 yang dikhususkan sebagai platform monitoring media sosial perniagaan. Ripple10 akan menampilkan laporan infografik yang boleh dikemaskini setiap harinya.

Kedua Sociomile sebagai platform layanan pelanggan. Sociomile adalah platform yang terintegrasi dengan omni-channel terlengkap. Terakhir adalah Sociomation yang dapat digunakan sebagai alat penjualan.

Gambar hiasan: Suara

Sejauh ini, Ivosights sudah menangani pelbagai klien perniagaan besar, seperti Indosat Ooredoo, Bukalapak, Bekraf, dan Elevania. Di masa depan, Elga mengatakan bahawa pihaknya tidak hanya akan menyasarkan perusahaan, namun juga pemerintah daerah.

“Kami sedang mendekati Pemuda Jawa Barat. Rancangannya, seluruh kakitangan Jabar dapat menggunakan teknologi kami,” tutupnya.

Baca lagi: Aduhai, Leonardo Dicaprio Pula Ingin Kembalikan Piala Oscar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.