Ingin Menghentikan Ketagih Masturbasi? Cuba Makan Kuaci

geewi.com

Meskipun pakar kesihatan ada menyebut yang masturbasi boleh memberikan kebaikan pada tubuh badan kita namun anda juga harus ambil berat tentang masalah kerap masturbasi ini boleh menyebabkan daya seksual anda menurun.

Sebagai contoh, ramai pasangan di luar sana yang hilang rasa puas semasa di kamar kerana mastrubasi. Di sini kita akan membincangkan bagaimana cara untuk menghentikan masalah ketagih masturbasi ini.

Ada yang mengatakan masturbasi yang berlebihan pada lelaki mahupun perempuan boleh diatasi dengan yoga. Sayangnya, tidak semua orang mampu melakukan yoga dengan baik atau bahkan memiliki pengetahuan dan waktu yang sesuai untuk olahraga ini. Yang lain, ada beberapa cara yang jauh lebih sihat untuk menghentikan kebiasaan bermasturbasi dengan membaca, membersih rumah, dan berbagai aktiviti positif yang lain. Dengan melakukan hal-hal positif tersebut, diharapkan kita tidak akan lagi memiliki waktu terluang untuk melakukan masturbasi.

Ada banyak faktor seseorang itu memiliki hasrat untuk masturbasi. Sebagai contoh, andai kita memiliki akses yang mudah untuk menonton video lucah. Selain tu, kita mempunyai masa terluang bersendirian setiap petang di rumah tanpa berbuat apa-apa, ketika itulah kita boleh berfikir untuk melakukan hal yang berkaitan dengan seksual yang pada akhirnya membawa kepada masturbasi.

Dengan cara lain, anda boleh mencuba dengan memakan kuaci.

Sumber: Dokter Sehat

BACA: Sebelum Olahraga Ada Baiknya Makan Pisang Dulu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *