Gim Terapung, Guna kudrat Pelanggan Untuk Bergerak

Pembangunan dengan kerjasama syarikat pembuatan barangan kesihatan Technogym, syarikat non – profit ONE dan juga institusi URBEM, PARIS Gim projek  adalah berlandaskan kekuatan manusia yang akan berlayar di sungai Seine menggunakan tenaga yang didapati ketika pengunjung melakukan senaman. Syarikat gim Paris merupakan tempat kesihatan yang berukuran 20 meter panjang yang boleh memuatkan lebih 45 orang. Tempat bersenam itu dilengkapi mesin ARTIS. Teknologi istimewa bagi menjimatkan tenaga.

Dengan melakukan senaman di ARTIS dan menggunakan pelatih, tetamu dilihat boleh menyumbangkan tenaga untuk dapatkan kuasa di bot, yang dalam erti kata lain dapat melayarkan bot termasuk melalui bandar, menyediakan laluan kepada sesiapa sahaja.  Pada masa yang sama Navigasi gym Paris telah mengeluarkan konsep urban terbaru yang membawa kepada kemajuan insfratruktur rakyat maju.

Pusat gim akan memberi kebenaran kepada rakyat Perancis untuk bersenam di atas sungai sepanjang tahun. Akan ada aplikasi yang dilekat di dalam gim itu nanti di mana tetamu boleh melihat kuantiti penjanaan kuasa yang dapat diambil dari mereka yang datang untuk bersenam.

Ianya juga amat mesra alam dan dapat menyelamatkan dunia dari pemanasan global yang kian melampau.

Selain daripada itu, gim itu turut menyediakan panorama yang indah sepanjang pengunjung melakukan senaman. Selain daripada boleh dilakukan untuk tujuan sambutan hari lahir mahupun majlis keraian yang lain.

BACA: Pemain Video Game Star Wars Bekumpul Di Laman Maya Untuk Memperingati Kematian Carrie Fisher

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *