Distinguished Gentleman’s Ride Buat kutipan Amal Untuk Pesakit Kanser Prostat

 

https://www.gentlemansride.com/blog/bratislava-gentlefolk

https://www.gentlemansride.com/

Apa  yang anda tahu mengenai kanser prostat?

Kanser prostat ialah ketumbuhan berbahaya yang bermula dari dalam kelenjar prostat. Ia merupakan kanser yang paling kerap berlaku di kalangan lelaki. Sesetengah pesakit kanser prostat tidak akan sedar bahawa kanser ini membesar secara perlahan-lahan dan mungkin tidak menyebabkan masalah dalam beberapa tahun.

Peringkat awal kanser prostat (juga dikenali sebagai kanser prostat setempat) terletak diantara prostat. Peringkat awal kanser tidak menghasilkan gejala. Jadi pesakit kanser prostat tidak akan sedar kehadiran ia dan mungkin tidak menjadi kanser dan tidak memerlukan rawatan. Walau bagaimanapun sesetengah kanser prostat membesar dan merebak ke sekeliling prostat, ini dipanggil kanser prostat yang teruk.

Disebabkan kesedaran itu, Distinguished Gentleman’s Ride bersama  Naked 13 Cafe selaku penganjur  telah berkolaborasi demi meraih kutipan amal untuk pesakit kanser prostat .

https://www.gentlemansride.com/

https://www.gentlemansride.com/

The Distinguished Gentleman’s Ride bermula di Sydney, Australia yang mula diperkenalkan oleh Mark Hawwa. Tunggangan ini diinspirasikan daripada Mad Men’s Don Draper. Menunggang motosikal klasik sambil memakai jaket kulit terbaik. Kemudian beliau memutuskan untuk membuat tunggangan amal sambil mengubah mentaliti segelintir masyarakat terhadap penunggang motosikal berkuasa besar sepertinya.

Bermula dari situlah The Distinguished Gentleman’s Ride dikenali di seluruh dunia contohnya di Amerika Syarikat, Bulgaria, London dan juga Vietnam.

Bersempena dengan memberi kesedaran tentang penyakit itu, Distinguished Gentleman’s  Ride bersama Mensive International selaku penaja telah menganjurkan tunggangan amal untuk pesakit kanser prostat dan juga program tentang penyakit mental sedunia di Kuala Lumpur.

Selain daripada Kuala Lumpur ada hampir 30 buah negara yang akan terlibat di seluruh dunia di dalam kempen kesihatan kanser prostat dan masalah mental ini.

mensive x dgr

tambahan pula ianya bertujuan memberi kesedaran kepada orang ramai mengenai bahayanya kanser prostat serta mengurangkan kadar kes bunuh diri di kalangan lelaki telah membawa Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) ke Kuala Lumpur bagi mengacarakan majlis amal ini secara terbuka.

Selain daripada membuat kutipan untuk pesakit kanser prostat mereka turut menambah satu lagi bantuan  di dalam bantuan kepada lelaki-lelaki yang kurang bernasib baik untuk diberikan bantuan.

Selain daripada memberikan bantuan kepada misi di dalam menyokong kesihatan lelaki dunia duit sumbangan itu juga nanti bakal digunakan di dalam penyelidikan untuk kanser prostat dan bagi tujuan program kesihatan penyakit mental seluruh dunia.

 

 

BACA LAGI: Nampak Seperti Sebuah Rumah Tetapi Rupanya Rumah Untuk Patung – Menakjubkan!

 

 

 

 

 

 

Join us_New

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.