Cipta Semula Periuk Nasi Terbaharu – Rekaan Industri

 

Behance. Net

Dengan masa yang berlalu dengan pantas, saya mula menyedari untuk lebih menyukai rekaan industri dan rekaan produk. Mengambil contoh barangan yang kita guna setiap hari, secara tidak langsung dapat berjumpa dengan pelbagai kaedah lain yang boleh diperbaharui dan cipta satu produk yang baru yang lebih inovatif merupakan satu pencapaian. Sebagai contoh, terdapat banyak barangan dapur yang berada di pasaran, bukan disebabkan anda sudah lama menggunakan sesebuah produk dan mengatakan produk itu terbaik.

Mereka yang mendekati  Youmeus Design yang dikenali dengan  Joseph Joseph untuk memanjangkan lagi jenama di dalam satu kategori baharu, mikrowave periuk nasi. Mereka bercadang untuk melakukan kajian bagi keseluruhan proses di dalam pembuatan nasi. Mari kita lihat!

“Kami telah didekati oleh Joseph Joseph di dalam memanjangkan lagi jenama di dalam kategori baru, mikrowave periuk nasi. Kami meluangkan banyak masa bercakap dengan pelanggan dan bagaimana cara untuk memudahkan kehidupan mereka di dapur. Alat pemanas mikrowave sudah lama tidak diperbaharui sejak dari era 60-an tetapi perangai kita terhadap makanan, masakan, dan bagaimana cara kita hidup telah banyak berubah.

Di dalam kajian tersebut menampakkan 80% isi rumah mempunyai alat pemanas mikrowave, namun mereka jarang menggunakan alat tersebut bagi tujuan pemanasan makanan, defrosting dan makanan segera. Tujuan kami adalah untuk cuba mengubah persepsi orang tentang produk bagi menyediakan makanan atau masakan dengan lebih lagi . Kami mengkaji keseluruhan proses memasak nasi, yang membawa kepada beberapa idea dan inovasi.”

Behance. Net

Behance. Net

Behance. Net

Behance. Net

Behance. Net

Behance. Net

Behance. Net

Behance. Net

Apa yang anda rasa dengan rekaan inovatif ini? Komen di bawah ye!

Sumber: Behance. Net

BACA: Telefon Pintar Nokia Bakal Berada Di Pasaran 2017, Guna Aplikasi Android

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.