Cara Menghilangkan Kesan “Love Bite”

Pelbagai cara digunakan tak kira lelaki mahupun perempuan di dalam percintaan mereka. Tidak cukup dengan puitis romantis dan bait madah yang menggambarkan perasaan si dia. Ada pula yang menggunakan cara membuat “love bite” kepada pasangan sebagai tanda kasih sayang mereka kepada pasangan. Namun begitu ada sebab mengapa “love bite” ini kurang disenangi masyarakat oleh itu ikuti artikel ini bagi bagaimana cara menghilangkan kesan “love bite”.

 

 

 

Cara Menghilangkan Kesan “Love Bite”

www.inquisitr.com

 

 

 

“Love Bite” adalah gigitan cinta yang boleh dikatakan selalu dilakukan bagi pasangan yang sudah berkahwin. Ianya sebagai tanda terima kasih kepada pasangan mereka di dalam melayari bahtera berumah tangga.

 

Tidak ramai yang mengetahui bahawa ada cara menghilangkan kesan “love bite” yang tidak diketahui ramai, anda boleh ikuti beberapa tips yang kami kongsikan sekadar membantu.

 

 

 

Menggunakan Panadol

 

Cara Menghilangkan Kesan “Love Bite”

www.ebay.com

 

 

 

Caranya memang mudah, pertama sekali anda harus lenyekkan Panadol tersebut bersama dengan air. Biarkan ianya hancur kemudian letakkan Panadol yang telah hancur itu ke tempat berkenaan. Kemudian biarkan selama 5 ke 10 minit.

 

 

 

Guna eye – mo

 

 

Cara Menghilangkan Kesan “Love Bite”

simpleonly.blogspot.com

 

 

Kalau selalu eye-mo digunakan untuk kebersihan mata ini lain pula jadinya kerana eye-mo juga dikatakan boleh menghilangkan bekas “love bite”. Mulakan dengan sapuan di tempat berkenaan kemudian biarkan sehingga beberapa minit.

 

 

Gunakan Air Batu

 

 

Cara Menghilangkan Kesan “Love Bite”

www.meed-disney.com

 

Air batu juga boleh menghilangkan kesan gigitan “love bite”. Gunakan air batu yang masih sejuk itu di tempat yang ada kesan gigitan, biarkan beberapa minit. Kesejukan air batu ini mampu membantu menghilangkan kesan “love bite” menurutnya.

 

 

 

Cara dengan menggunakan bawang putih

 

 

Cara Menghilangkan Kesan “Love Bite”

kembara-alam-aadk.blogspot.com

 

 

Jika beberapa tips di atas tidak menjadi cuba guna taktik bawang putih. Ambil bawang putih kemudian potong dua. Selepas itu gosokkan permukaan bawang putih yang telah di potong dua itu ke tempat yang berkenaan. Buat sehingga kemerahan itu hilang.

 

 

 

Ramai juga yang telah mencuba untul menghilangkan “love bite” ini . Kebiasaannya jika tidak hilang ada baiknya anda tutupi dengan kain ataupun tudung.

 

 

Dengan ini begitulah beberapa cara menghilangkan kesan “Love Bite” khas untuk anda. Jika anda mempunyai tips lain untuk di kongsi boleh komen di bawah.

 

 

BACA:  4 Bukti Bahawa WWE Bukan Lakonan Semata-Mata

 

 

Join us_New

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.