Cara Hilangkan Dagu Berlapis (Double Chin)

Cara Hilangkan Dagu Berlapis (Double Chin)

                                                                     Men’s Health

Dagu berlapis selalunya dikaitkan dengan mereka yang mempunyai berat badan berlebihan. Dagu berlapis ni kerana faktor lemak yang berlebihan tersimpan di bawah dagu yang mengakibatkan dagu berlapis.

Dagu berlapis ini menjadi mimpi ngeri pada ramai orang kerana situasi yang dialami bagi masalah ini amat menyedihkan kerana muka kita akan kelihatan lebih besar kerana dagu berlapis yang ada.

Di bawah ini nanti kami sediakan beberapa tips ringkas untuk anda hilangkan dagu berlapis.

Krim Koko

Krim ini mudah di dapati di mana sahaja. Untuk itu mulakan dengan mengambil 2 sudu krim koko, kemudian panaskan krim koko ini selama 30 saat di gelombang mikro. Setelah sedia, letakkan di bahagian tengkuk, lehar dan rahang untuk dapatkan hasil yang yang memuaskan urut secara ke atas. Gunakan 2 hari sekali iaitu pada waktu pagi dan malam.

Cara Hilangkan Dagu Berlapis (Double Chin)

2. Senaman pusing kepala

Cara mudah untuk dapatkan dagu idaman, dengan cara membuat senaman pusing kepala. Tidak kisahlah di mana pun anda berada lakukan senaman pusing kepala mengikut arah jam atau sebaliknya dengan posisi badan anda menegak. Lakukan sebanyak 5 kali setiap set. lakukan 3 set setiap hari.

download

3. Kunyah gula-gula getah

Memang ramai mengatakan untuk menguruskan pipi juga boleh untuk kunyah gula-gula getah ini. Sekarang tiada lagi masalah dagu berlapis.

chewing-gum-candy-store

                                    Fresh Bulk Candy & Flat Rate Shipping | CandyStore.com

4. Kurangkan pengambilan gula

Adakah anda tahu lemak yang berlebihan di dagu anda itu disebabkan gula berlebihan? Untuk itu di setiap minuman anda selepas ini kurangkan gula dan perbanyakkan air kosong ye.

sugar

New World

Jika anda sebarang perkongsian yang ingin dikongsi boleh komen di bawah!

BACA: Menurut Sains, Inilah Sarapan Terbaik Untuk Kurus!

Join us_New

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.