Artis Cantik Ini Berang Dengan Pengurusan Lapangan Terbang Kerana Asi

Gara-gara air susu ibu (ASI) aktres Hollywood, Alyssa Milano berperang pendapat di laman sosial dengan petugas lapangan terbang Heathrow London.

Perang itu berawal saat Alyssa Milano kecewa ketika para petugas keamanan lapangan terbang kerana telah pun menyita ASInya.

Gambar hiasan: US Weekly

Seperti dipetik dari laman Sydney Morning Herald, pihak lapangan terbang melarang botol susu kerana dianggap boleh membahayakan keamanan.

Alyssa marah besar kerana selain dilarang membawa ASI tersebut malah ianya turut dibuang. “Mereka memberitahu saya akan membiarkan ASI itu melepasi dari pengawasan jika bayi saya ikut bersama saya.

Mengapa saya harus membawa ASI jika bayi saya ikut dengan saya,” tulis Milano lewat Twitter.

Gambar hiasan: US Weekly

Milano mengatakan seharusnya ASI itu tidak disita dan dibuang. “Saya akan sangat selesa untuk menaruh susu itu ke dalam kontainer yang berbeza sekadar untuk memenuhi aturan.

Namun, mereka membawa susu itu tanpa ada perbincangan yang lebih lanjut dengan saya,” tulis Milano, kelahiran 19 Desember 1972.

Ia menambahkan, cairan lain yang dibawanya seperti syampu dan lainnya diperiksa serta dibolehkan oleh petugas lapangan terbang dengan tanpa sebarang masalah.

Gambar hiasan: US Weekly

Milano menanyakan mengapa langkah itu tak dilakukan terhadap ASI miliknya yang disimpan di dalam botol susu. “Ini benar-benar tak masuk akal,” katanya.

Pelbagai bentuk respon dari tweet Milano, petugas lapangan terbang Heathrow Airport mengatakan bahawa semua cairan yang dibawa ke pesawat harus mengikuti aturan pemerintah dengan batasan hanya 100 mililiter. Meski demikian penjelasan itu tak berjaya untuk memuaskan aktres yang berusia 42 tahun ini.

Baca lagi: Heboh! Restoran Australia Sajikan Burger Isi Indomie Goreng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *