Adakah Ciuman Itu Betul-Betul Menggelikan?

Ciuman adalah melagakan pipi ke dua belah pihak. Bertukar banyak bakteria tetapi masih lagi dikatakan sebagai pembuka kata kepada hubungan intim. Ciuman merupakan subjek pop sebelum lagu pop wujud di dunia, ianya juga merupakan climaks bagi rata-rata perempuan di Amerika Syarikat. Ciuman juga merupakan cara orang yang berkahwin melayarinya.

Namun jika anda merasakan menguncikan bibir anda merupakan satu perkara yang pelik kerana merasakan tidak bersih – Kami mempunyai berita baik kerana ia menjadi rata-rata kebudayaan dunia bersetuju dengan pendapat anda.

Adakah Ciuman Itu Betul-Betul Menggelikan?

www.demilked.com

Menurut satu kajian yang diterbitkan di dalam  American Anthropologist, Pengkaji belajar bahawa 168 budaya dunia yang mana 77 daripadanya merasakan ciuman merupakan salah satu simbol menunjukan kasih sayang. Bagi 91 yang lain tiada yang lebih romantik selain daripada tidak melakukan ciuman mulut ke mulut. Kajian itu juga memberitahu bahawa tiada ciuman yang berlaku di Saharan Afrika,  Amazon ataupun di New Guinea.

ads-facial-bar

Tambahan pula menurut kajian, sekumpulan orang yang melihat rakyat berasal dari Barat berciuman membuatkan mereka tidak menyukainya dan membuatkan mereka geli apabila melihat perbuataan tersebut.

Tidak pula ada yang beritahu bahawa ciuman pada anak-anak lebih penting ataupun ciuman kasih sayang antara adik beradik patut diberikan perhatian. Ataupun jenis orang Eropah yang memang adat mereka apabila bertemu dengan rakan taulan akan berlaga pipi. Namun kita ingin bincangkan pengaruh barat yang menjadikan ciuman mulut ini sebagai satu syarat kepada mahukan perhubungan intim selepas itu.

Itu merupakan bahasa cinta kebanyakan penduduk di Amerika Syarikat.Di sini juga merupakan tempat kegemaran orang asing meluahkan kasih sayang menerusi ciuman. Hanya 55 peratus penduduk Amerika Utara menjadikan budaya mencium sebagai satu yang romantik. Dan hanya 70 peratus penduduk Eropah bercium dengan romantik. Manakala hanya 10 peratus penduduk Timur Tengah yang menurut kajian menjadikan ciuman sebagai isyarat cinta.

Ramai juga yang berpendapat ciuman bukanlah kayu pengukur kepada sayang seseorang itu kepada pasangan namun ciuman pada anak -anak dan sahabat handai adalah lebih bermakna.

Komen di bawah jika anda ada sebarang cadangan dan pendapat.

BACA: Seks Awal Pagi Jadikan Wanita Lebih Cantik

Join us_New

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.