70% Lelaki Berjambang Suburkan Wanita

Mengikut kajian sebuah universiti luar Negara mengatakan bahawa 70% wanita di seluruh dunia gemar kan imej lelaki berjambang.

70% Lelaki Berjambang Suburkan Wanita

Affliction Official Blog

Lelaki memang sukar untuk dijangka, ramai wanita yang idamkan lelaki berjambang. Mengikut kajian sebuah universiti luar Negara mengatakan bahawa 70% wanita di seluruh dunia gemar kan imej lelaki berjambang.

Di Malaysia, Jambang bukanlah satu perkara yang baru malah kini ia sebahagian daripada ikutan gaya bagi lelaki yang ingin kelihatan maskulin.
Jambang di ketegorikan apabila bulu misai akan dibahagian dagu yang lebat sehingga membentuk satu paksi lurus yang membentuk raut muka seorang lelaki.

Sunnah
Berjanggut dan berjambang adalah amalan yang tidak pernah ditinggalkan oleh para sahabat, para tabiin dan Salaf as-Soleh. Rasulullah S.A.W  telah menegah para sahabatnya daripada mencukur janggut dengan beberapa alasan baginda telah menisyaratkan setiap lelaki beriman supaya memelihara janggut dan jambang  mereka . Terdapat banyak hadis sahih mengenai saranan tersebut.

ads-facial-bar
Suburkan wanita
Menurut  Dr Jamnul Azhar Mulkan iaitu seorang doktor perubatan  dan juga seorang  pendakwah,kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul “The Amazing Fact of Human Body”  mendapati janggut lelaki  mengandungi  hormon testoteron yang amat diperlukan bagi kesuburan  wanita, ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan  telur wanita.

BACA: Selebriti Hollywood Kongsi Perasaan Lakonkan Babak Intim

Join us_New

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.