7 Tips Secara Bersahaja Untuk Kelihatan Lebih Cool

the-king-of-sunglasses-mr-steve-mcqueen-900x598

Beritahu sahajalah yang anda memang menginginkan pandangan orang agar anda kelihatan lebih cool berbanding yang lain.

Artikel yang akan kami bawakan ini merangkumi cara-cara untuk kelihatan lebih cool namun pada masa yang sama menjadi diri sendiri.

Antara yang bakal kami kupaskan ialah bagaimana cara untuk kelihatan cool dan gaya yang sesuai untuk anda kelihatan cool.

Jom ikuti beberapa tips berguna di bawah.

ads-perfume-with-azrel

1. Berdiri tegak

Kelihatan menarik adalah bagaimana cara anda membawa diri. Bagaimana cara anda berdiri dengan bentuk tubuh yang ideal adalah perkara wajib untuk kelihatan cool.

Psikologi sosial, Amy cudden memberitahu ada 3 jenis lelaki yang tidak nampak elok kelihatan adalah mereka yang berjalan malas, slumping, dan juga mereka yang kelihatan pendek.

Kerap lihat gerak geri tubuh anda agar orang yang melihat juga senang hati.

c1b-768x1206

Real Men Real Style

2. Jangan terlalu menekan diri sendiri

Kita tidak perlu mengambil masa untuk memakai pakaian mahal, mengenakan jam tangan jenama terkenal untuk kita dikenali sebagai seorang bos. Apa yang boleh kita lakukan adalah lakukan perkara yang kecil tetapi berterusan. Sebagai contoh, kenapa James Bond dianggap seseorang yang begitu cool kerana dia menggunakan suara yang sama setiap kali bercakap dan gayannya yang bersahaja membuatkan orang terkesan dengan wataknya di dalam cerita tersebut.

c2

3. Pakai cermin mata hitam dari rekaan terkemuka

Memang betul, lelaki yang memakai cermin mata hitam akan nampak lebih cool. Oleh itu pilih cermin mata yang sesuai dengan anda. Sebaik-baik cermin mata adalah dari pembuatan tangan yang dikenali sebagai degree seven.

the-king-of-sunglasses-mr-steve-mcqueen-900x598

Gentleman’s Gazette

4. Jaket kulit

Sehingga kini lelaki di luar sana lebih gemar memakai baju kemeja dengan tie. Tidak ramai yang menjadikan fesyen jaket sebagai inspirasi.

Ramai tidak tahu jaket juga melambangkan kejantanan seseorang walaupun sehingga kini harga jaket kulit tidak pernah murah.

Di era 30 – an jaket kulit lambang kekayaan seseorang.

fcdbaeec51e80e27b720ef856c2ce1e3

Pinterest

ads-beard-oil-with-azrel

6. Dapatkan jeans yang elok dengan kaki anda

Setiap dari kita pasti mempunyai seluar jeans di dalam simpanan. Oleh itu, seluar jeans yang padan dengan kaki adalah lambang lelaki cool. Pastikan anda ada koleksi jeans yang betul-betul ngam dengan kaki anda!

b64599bcd0b450270f319285ce646711

Pinterest

7. Pastikan anda simpan sedikit rambut di dagu

Tidak ramai yang tahu bahawa perempuan lebih tertarik jika kita mengenakan sedikit jambang di dagu. Biarkan jambang anda itu tumbuh untuk beberapa hari kemudian lihat perbezaannya pada anda. Pasti nampak cool!

beard-happy

Beard Pictures

Mungkin anda ada cara sendiri untuk menjadi cool? Kongsikan kepada kami dengan komen di bawah.

BACA: Pilihan Kasut Pada Musim Hujan

Sumber: Real Men Real Style

Join us_New

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.