5 Atlet Lelaki yang Popular di Twitter

Sumber: wwe

#5 John Cena – 9.7 juta pengikut

Mega-star WWE ini menikmati tahun yang terhebat pada tahun 2016 dan penampilan glamornya di Saturday Night Live tahun ini membuatkan orang rami tidak berhenti bercakap tentang masa depan beliau dalam dunia Hollywood. Beliau diminati dari pelbagai tahap. Kemasyurannya diiringi dengan bakat dan skill yang hebat.

 

Sumber: Muscle & Fitness

#2 The Rock – 11.4 juta pengikut

Akaun Twitter The Rock atau nama sebenarnya Dwayne Johnson sangat menghiburkan dan menarik. Tetapi dengan desas-desus mengatakan idea untuk The Rock bertanding menjadi Presiden pada tahun 2020, akaun yang sibuk ini menjadi lebih baik ke hadapan. Baru-baru ini The Rock telah mebuka akaun Youtube, memberikan beliau satu lagi platform untuk menunjukkan bakat beliau.

 

 

Sumber: SLAMonline

#3 Kevin Durant – 16.1 juta pengikut

Apabila Kevin Durant keluar daripada Oklahoma City ke Golden State, perkara ini menjadi kecoh di media sosial, dan ia diarahkan ke profil umumnya. Durant melepasi badai tersebut. Beliau juga memasuki senarai Carian Tertinggi Google 2016.

 

Sumber: The Urban Twist

#2 LeBron James – 36.9 juta pengikut

Di tangga pertama kita ada LeBron James yang sangat popular di Twitter. Terima kasih atas kemenangan NBA Cleveland, akaun James menarik perhatian ramai. Bukan sahaja meraih pendapatan $275 juta sebagai salah seorang atlet terbaik tahun ini, akaun Twitter beliau mencatat bilangan pengikut lebih daripada 35juta orang.

 

Sumber: Sportyou

#1 Cristiano Ronaldo – 54.5 juta pengikut

Cristiano Ronaldo mempunyai akaun media sosial yang digemari orang ramai seluruh dunia. Sebagai atlet dengan bayaran tertinggi 2016, beliau sentiasa melakukan sesuatu yang produktif dan menarik apabila tidak bermain di padang. Cristiano dikenali sebagai atlet paling laris dan popular seluruh dunia.

Baca lagi: Han Hyun Min, Model Kulit Hitam Korea Selatan Berhadapan dengan Isu Perkauman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.