10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

newtrendmania.com

Setiap hari kita akan bertemu ramai orang, penampilan adalah yang pertama akan di nilai, ke mana kita pergi mata akan memerhatikan penampilan kita dahulu. Jika penampilan kita bagus secara automatik kepercayaan pada diri sendiri akan bertambah.

Oleh itu di sini ada 10 tips pantas untuk anda kelihatan bijak.

1.Mendiamkan Diri ( Banyak Mendengar, Kurangkan Percakapan)

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.t-nation.com

Pernah dengar pepatah lama menyebut anda mempunyai dua telinga dan jika mempunyai dua telinga sepatutnya anda akan menjadi lebih baik dalam pendengaran? Mendengar adalah satu skill yang patut di asah. Ia adalah kerana untuk memahami setiap patah perkataan yang disampaikan.

Ini adalah penting kerana apabila anda bertindak balas selepas mendengar anda akan dapat menjawab soalan yang sama dengan apa yang diperkatakan, untuk lebih mudah anda lebih memahami.

Jangan mendengar untuk menjawab. Anda pada mulanya mendengar kemudian menjawab dengan mudah tetapi amalkan mendengar kemudian memahami seterusnya barulah menjawab. Di situ anda dapat kelebihan.

2.Berikan Soalan Yang Baik

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.skylinetradeshowtips.com

Bertanyakan soalan tidak semestinya anda tidak tahu jawapan tetapi anda seakan-akan mahukan jawapan kepada persoalan yang lebih banyak bermain di fikiran anda. Mencari jawapan boleh menampakkan kepandaian anda. Jika anda memberikan soalan kepada mereka yang memberikan jawapan secara tidak langsung anda dapat berinteraksi dengan mereka.  Perbualan tersebut akan nampak lebih menarik.

3.Hubungan Mata

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

ottmag.com

Hubungan mata ada pelbagai jenis jika mata anda asyik turun ke bawah sahaja itu tandanya anda kurang keyakinan diri tapi bila anda terlampau merenung mata seseorang anda dikatakan terlalu garang pula. Oleh yang demikian hubungan mata yang biasa sahaja agar tidak nampak pelik. Untuk lebih elok pandang sahaja ke matanya jika anda tidak selesa tak usah pandang langsung!

4.Berkesan Gunakan Petikan

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.wikihow.com

Pepatah lain yang popular juga ada menyebut jika ingin menyembunyikan sesuatu gunakan buku sebagai perisai. Kita telah jarang menelaah buku yang kita minati kerana kekurangan masa.

5.Dapatkan Tidur Yang Cukup

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.menshealth.co.uk

Tips ini amatlah diketahui seluruh dunia. Untuk mendapatkan tidur yang cukup kita seharusnya pandai mengatur kehidupan. Di zaman yang serba canggih ini kita dapat melihat orang bekerja tiada mengenal erti penat. Sehinggakan mereka lupa untuk mendapatkan tidur yang sama-rata.

Tidur yang cukup dapat mengelakkan kita daripada tekanan dan juga menghindari kita dari sebarang penyakit.

 6. Pakai Cermin Mata

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.cheatsheet.com

Tidak pandai tidak apa asalkan anda dapat bergaya dengan cermin mata. Pandangan orang apabila melihat anda berkaca mata pasti satu sahaja yang bermain di minda mereka iaitu orangnya mesti pandai!

7. Pakai bauan yang menyenangkan

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.dmarge.com

Orang ada memberitahu bahawa lelaki yang berbau wangi ini menjadi tarikan setiap wanita. Termasuk juga lelaki yang pembersih mesti selalunya seorang yang wangi. Penting untuk diingati lelaki yang berbau harum ini selalunya berjaya di dalam bidang yang diceburinya.

8.Pakai Pakaian Yang Bersesuaian Dengan Bentuk Badan

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

bhangkhiesblog.wordpress.com

Walau di mana anda berada walau di pasar malam sekalipun penampilan harus nampak menarik. Ini untuk menambahkan lagi keyakinan diri.

Pakaian yang bersesuai dengan bentuk badan.

9. Pakaian Yang Bewarna Merah

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.quora.com

Merah adalah simbol kepada keberanian. Jika ada keberanian pasti datang keyakinan. Lebih dari 77 % negara ada menggunakan warna merah di dalam setiap benderanya oleh itu warna merah merupakan lambang  kepandaian seseorang itu.

10. Memanfaatkan teknologi terkini

10 Tips Pantas Untuk Anda Kelihatan Bijak

www.evermaywealth.com

Jika anda seorang yang celik IT, teknologi adalah perkara wajib bagi semua untuk dimiliki. Oleh itu kepandaian anda ketika menggunakan teknologi juga menjadikan anda tergolong di dalam golongan yang pandai.

Baca lagi: Pakai Selipar Flip – Flop ke Pejabat?

 

 Join us_New

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.